UTOPIER I MINIATYR

"Utopier i miniatyr" är en modellverkstad för skolelever i regi av Segersköldska Verkstäderna, i samarbete med Motala och Vadstena Kommun.

Läs reportage från Lokverkstaden:

MOTALA VADSTENA TIDNINGFYRA ELEMENT

"Fyra Element" är en konstnärskvartett bestående av Tomas Axelsson, Rickard Daun, Maria Segersäll och Rasmus Sköld. De har i sina utställningar behandlat ämnen som rör naturen. Utställningarna har byggt på enskilda verk blandat med gemensamma installationer. I Malmö visades på galleriets tak en 8 meter lång fälld björk och sju små kurande harpaltar på var sin jordhög där gräs sakta växte fram under utställningens gång, samtidigt som gräs som lagts inomhus vissnade mer och mer. Kontraster mellan liv och död som är naturliga men som tydliggörs i konstrummets forum.

Konstallationen "Fyra Element" har ställt ut på Dubergska Gården i Motala 2009, och på Galleri KRSVC i Malmö 2010.

För mer info:

BILDER FRÅN VERNISSAGEN AV "FYRA ELEMENT" PÅ GALLERI KRSCV

Besök även Malmö-galleriets hemsida, och läs en artikel om KRSVC:

GALLERI KRASOVEC
ARTIKEL OM GALLERI KRASOVECEN TURNÉ I LANDSKAPET ÖSTERGÖTLAND

Läs:

RECENSION I MVT

Besök även Mikas hemsida:

MIKA LIFFNERFEIN STOL - EN MÖBELPJÄS I TVÅ DELAR


"Fein Stol" är det första möbelprojektet av formgivargruppen "Granström, Segersäll och Sköld Möbelpjäser" som inledde samarbete under 2009. "GSS Möbelpjäser" består av textilformgivaren Ann-sofie Marie Granström, Maria Josefina Segersäll och Rasmus Sköld. Samarbetet startade i samband med att Ann-Sofie tog fram textilier till ett projekt under sin utbildning vid Textilhögskolan i Borås. Hon ville exponera sina mönster på en färdig möbel, och kontaktade då Maria och Rasmus. Efter diskussioner och skissande kom vi gemensamt fram till att möbeln skulle kommentera begreppen "Unicitet" och "Massproduktion". Möbelpjäsen kom att ställa de båda begreppen emot varandra och kommentera den inriktning och paradox som möbelbranschen befinner sig i. Unicitet kontra massproduktion.

"Fein Stol" ställdes ut på Stockholm Furniture Fair 2010 i Textilhögskolans monter i Green House.

För mer info:

FEIN STOL OCH ANDRA PROJEKT

ANN-SOFIE MARIE GRANSTRÖMINVENTERINGEN - ELLER DEN FEMTE MÖBELN

Inventeringen är den andra möbeln av formgivargruppen Granström, Segersäll och Sköld Möbelpjäser. Den tillverkades till Textilhögskolans examensutställning. Även denna möbel skapades i ett nära samarbete och under täta diskussioner. Utgångspunkten denna gång var övergivna inventarier från landstinget. Bortglömda i ett förråd hittade vi dem, dammade av dem och gav dem en ny historia och ett nytt forum att finnas i. Växtlighet, galenskap och död var lledord. Resultatet blev en soffa med tillhörande fotpall och lampa. Det är som om möbeln har fått liv igen efter många, långa års tjänstgöring inom den offentliga sektorn. De institutionaliserade stolarna har fått armstöd av grenar som växer fram ur deras planhyvlade raka former. En snirklig, knotig gren växer på höjden upp bakom soffan, likt en murgröna slingrar sig lampsladden upp, och vakar som en gatlykta över sittgästen.

"Inventeringen" ställdes ut på Textilmuseet i Borås och på Röhsska Muséet i Göteborg under 2010. Den ställdes även ut på Salone Internazionale del Mobile i Milano 2011.

För mer info:

INVENTERINGEN OCH ANDRA PROJEKT

ANN-SOFIE MARIE GRANSTRÖM